بروجردستان: نظر منتشر شدۀ آیت الله مکارم شیرازی یکی از مراجع تقلید قم، درباره حرام بودن ساخت سریال شمس تبریزی و مولوی، و ضاله خواندن صوفیان، بازتاب و واکنش گسترده ای در جامعه داشت.
اما آنچه دراین واکنش ها مورد غفلت قرار گرفت، بازخوانی و توجه به دیدگاه اندیشمند بزرگ بروجرد، ایران و جهان اسلام، مرحوم دکتر عبدالحسین زرین کوب بود.
دکترعبدالحسین زرین کوب را می توان شاخص ترین متفکر تصوف شناس ایران خواند که کتابی هم در این مورد به نام « جستجو در تصوف ایران» دارد.
این اندیشمند بروجرد که در سال ۱۳۰۱ شمسی در بروجرد به دنیا آمد و در سال ۱۳۷۸ در سن ۷۷ سالگی در تهران درگذشت، در این کتاب منتشرشده توسط انتشارات امیر کبیر در باره تصوف نگاه واقع بینانه خود را چنین ابراز می کند:
« به رغم پارهای عناصر منحط و آمیخته به خرافات که در جای جای تعالیم برخی از صوفیه به چشم میخورد، باز، تصوف، در زمینهٔ اخلاق و تربیت و در برخورد با واقعیتهای اجتماعی، بینش و جهش متعالی و انساندوستانهای به یک بخش عمده از فرهنگ ایرانی بخشیده است که آن همه را نمیتوان به خاطر پارهای جهات منفی که درش هست کمارج شمرد… بدون جستجو در تصوف ایران، آشنایی با همهٔ افقهای ناشناختهٔ فرهنگ ایرانی ناتمام خواهد بود. ..حتی دنیای اسلام را نیز در جملهٔ ابعاد گستردهای که دارد بدون شناخت ویژگیهای این بُعد انسانی آن یعنی تصوف، به درستی قابل ارزیابی نیست.»
###