بروجردستان: براساس آمار رسمی اعلام شده ؛ ۸. ۱۲ درصد جمعیت بروجرد سالمند است که نشانگر اینست که این شهر با نرخ سالمندی بالاتر ار نرخ کشور و استان لرستان به سرعت در حال پیرشدن است.
بر اساس آخرین سرشماری از جمعیت ۳۲۶ هزار و ۴۵۲ نفری شهرستان بروجرد تعداد ۴۱ هزار و ۸۹۹ نفر جمعیت معادل ۸. ۱۲ درصد بالای ۶۰ سال دارند که براسا تعریف جهانی جمعیت سالمند و پیر محسوب می شوند
جمعیت سالمند شهرستان بروجرد بنا بر سرشماری سال ۹۰ برابر با ۸. ۹ درصد بود که این رقم طی پنج سال و در سال ۹۵ با افزایش به ۸. ۱۲ درصد رسید.
سهم قابل توجه سالمندان از جمعیت بروجرد آنگاه بیشتر روشن می شود که براساس سرشماری سال ۱۳۹۰ از جمعیت کل استان لرستان ۸٫ ۷ درصد سالمند بودند که این عدد در سرشماری سال ۱۳۹۵ به ۲. ۱۰ درصد رسید که حاکی از آن است که جمعیت سالمندان بروجرد ۶. ۲ درصد بیشتر از میانگین همین جمعیت در استان لرستان است.
در مجموع بنا بر آمارهای رسمی سازمان های جهانی ، دنیا در حال پیر شدن است و این روند سالمندی در ایران نیز شتاب گرفته است بطوریکه پیش بینی می شود تا هشت سال دیگر جمعیت سالمندی به بالای ۱۰ درصد و تا ۳۳ سال دیگر به بیش از ۳۰ درصد می رسد.
سالمندی و سالمندشدن جمعیت یک جامعه می تواند یک فرصت باشد که به توسعه پایدار آن جامعه می انجامد به شرطی که سالمندان به حال خود رها نشوند و برای این دوره برنامه تدوین کرد.
یک جامعه به توسعه پایدار نخواهد رسید مگر اینکه برای تمام اقشار جامعه برنامه مدون داشته باشد در همین راستا در برنامه سوم توسعه موضوع تشکیل شورای سالمندی مورد توجه قرار گفت و در برنامه ششم توسعه نیز مورد تاکید قرار گرفت تا این شورا بتواند با تامین نیازمندی های سالمندان ، جامعه را در مسیر توسعه پایدا ر و متوازن قرار دهد.
در لرستان سه مرکز نگهداری شبانه روزی از سالمندان وجود دارد که این مراکز شبانه روزی خاص سالمندانی است که خانواده ای ندارند و یا خانواده قادر به نگهداری از آنها نیست. یکی از این مراکز بصورت زنانه و مردانه مرکز نگهداری سالمندان صدیق در خرم آباد، یک مرکز به نام مرکز برکتی خاص زنان و مرکزی دیگر با نام مرکز امام علی خاص مردان در بروجرد است.
###