بروجردستان: گذشت دو سال از عمر دورۀ کنونی شورای شهر بروجرد زمان کافی برای تامل و بحث در یاره دستاوردها و کارآمدی این نهاد نماد مردم سالاری، در این شهر است.
از مجموعه اخبار و اطلاعاتی که به لطف فجازی در دسترس عموم قرار می گیرد، مصالح و مواد اولیه لازم برای ارزیابی عملکرد دو سالۀ دورۀ کنونی شورای شهر بروجرد فراکسیون های دو گانه آن فراهم شده و گرنه اطلاع رسانی این نهاد نتوانسته است این مبانی را به افکار عمومی ارائه و توضیح دهد.
در ارزیابی عملکرد این شورا از همین موضوع اطلاع رسانی شورای شهر از عملکرد خود می آغازیم که جاییست که ضعف شورا در آن متجلی است. این شورا در این دو سال نتوانسته است در قالب بخش موظف و سخنگویی خود (بدون تحمیل هزینه و کاغذبازی افزایی) به وظیفه شفافیت و اطلاع رسانی در باره عملکرد خود به طور شایسته و مورد انتظار عمل کند.
برخلاف تصور برخی؛ نهاد شورای شهر، دستاورد جمهوری اسلامی نیست بلکه این نهاد در پیش از انقلاب هم اگرچه نه چندان امید بخش، وجود و فعالیت داشته و دست برقضا شورای شهر بروجرد آن سال ها دراین شهر نهاد تاثیرگذار و نقش آفرین بوده که البته منفعت عمومی از آن محل بحث است.
این نکته از این حیث گفته شد که شورای شهر بروجرد را اگر به عنوان نهادی امید بخش و تاثیر گذار، دستاورد جمهوری اسلامی بدانیم، می توانیم عملکرد دو فراکسیون این شورا را با این تراز ( نظام جمهوری اسلامی ) و بهره ای که از بنیادش می برد، بسنجیم . بعبارتی ببینیم که دو جبهه سیاسی در شورای شهر کنونی بروجرد تا چه اندازه عملکرد خود را با آبروی این تراز قیاس گرفته اند و تا چه اندازه برای دستاوردسازی این تراز، تلاش مثبت کرده اند.
به طور کلی می توان گفت که این تلاش من حیث المجموع متاسفانه چندان مثبت نبوده است و این دو جبهه در شورای شهر برای این تراز یعنی جمهوری اسلامی آبروداری نکرده اند.
این دو فراکسیون باید بدانند کلاً هر گونه جبهه بندی سیاسی و تحزب و یا اساسا خود نظام جمهوری اسلامی برای دستاورد و کارکردن مثبت داشتن برای مردم پدید آمده و عرضه شده است . مردم فارغ از بحث های دینی و سیاسی ، به دستاوردهای نهادها نگاه می کننند، حالا هرچه نام داشته باشند.
نه اینکه بگوییم که شورای شهر بروجرد کاری نکرده و هیچ عملکردی نداشته ، خیر اینچنین نیست اما عملکرد درخور و مورد انتظاری از این دوره شورا شاهد نبوده ایم . عملکردی که قابل دفاع باشد. علت آن هم اینست که این دوسالۀ عمر شورای شهر تحت تاثیر کشمکش سیاسی و دسته بندی در این نهاد بوده است.
این که برخی از افراد که متاسفانه مدعی هم هستند – و این دردیست که بروجرد معاصر عمیقاً از آن رنج می برد- از آن مقدار فهم سیاسی برخوردار نباشند که شورا را محل نزاع و کشمکش و هدر دادن منابع عمومی نبینند، بشدت قابل توجه است . با تاکید براینکه شورا تنها نهاد شورایی کشوراست که غیر سیاسی است و دستاوردهایش تماما شهری و برای مردم قابل مشاهده و رویت است.اینکه فراکسیونی در این شورا به نفع فراکسیون دیگر و برای غایت نهاییِ خدمت به مردم از موضع خود عدول نکند و لجاجت به خرج دهد نهایت بی تدبیری و کج فهمی از مردم سالری است.
مردم را با عملکرد سیاستمدارانه ( نه سیاسی خود بلکه گذشت فردی و گروهی برای نیل به پیشرفت جمعی به نفع شهر و عموم) از شورا خشنود سازید و از رای خود پشیمان نسازید. مردم از شورا انتطار عملکرد شایان و موثر دارند. بگذارید که مردم از این فراکسیون بازی ها برداشت قفل شدگی و بن بست نکنند. از تاریخ باید عبرت گرفت و سرنوشت برخی شوراها در دیگر شهرها در گذشته مثل تهران را پیش چشم داشت تا دوره کنونی شورای شهر به سرنوشت آنها مبتلا نشود.
###