بروجردستان: دکتر حبیب الله معظمی خاطرات خود از انتخابات مجلس در بروجرد را در سال ۱۳۹۴ که خود در آن به عنوان داوطلب نامزدی ، شرکت داشت، به صورت کتاب به چاپ رسانده است.
این کتاب به ما برای شناخت از انتخابات در کف جامعه و فهم دیدگاه و روابط توده مردم نسبت به انتخابات مجلس کمک شایانی می کند.
یکی از خاطرات مندرج از این کتاب در همان اوان انتخابات رخ می دهد که یکی از تازه همراهان دکتر معظمی بر مبنای اعتقاد خود، از وی می خواهد که هزینه زیاد بکند و باصطلاح بریز بپاش داشته باشد.
هر قدر و به میزان نگارش این کتاب که حجم چندانی ندارد،(اما دلمشغولی بزرگی بوده) وقت مرا گرفته باشد و برای من زحمت داشته است و تمام سال ۱۳۹۵ ذهن مرا به خود مشغول کرد تا زودتر خلق شود و قبل ازآن هم البته توجه مرا درجریان انتخابات و بعد آن به خود معطوف ساخته بود و مدتی برای یادداشت برداری رویدادهای انتخابات در بروجرد و سپس ویرایش یادداشت ها، صرف شد، هرقدراینها همه که بوده باشد، تماماً ناشی ازهمین جملۀ فوق است. این جمله، انگیزۀ و جرقۀ اصلی نگارش این کتاب است. تمام بارنگارش و چاپ این کتاب متاثر همین جمله فوق است. این جمله نطفه شکل گیری این کتاب است چون چنان در اعماق ذهن و وجودم نفوذ کرد و مرا بشدت زیر تاثیر خود قرار داد که همان موقع شنیدنش، فکر نوشتن کتابی دربارۀ شرایط انتخابات درشهرهای معمولی همچون بروجرد، خلق شد و هیچگاه رهایم نکرد….
….ماجرای گفتن این جمله هم از این قرار بود که یکی دو روز بعد …. عصر پنجشنبه بود که بافردی که به من معرفی شده که اهل روستاهای سیلاخورسفلی است و ارتباطاتی درآنجا دارد قرار گذاشتیم که به تعدادی از روستاهای موطن وی و بستگانش برویم و فاتحه اهل قبوری بگوییم و مراسم تشییع جنازه و ترحیم و شب هفتی که درآنجا بود شرکت کنیم… در مسیر بازگشت به شهربودیم که او گویی به ارزیابی کلی ازمن یه لاقبا(که اعتقادی به هزینه مالی بالا در انتخابات داشت و نه داشت که سنگین هزینه کند) رسیده بود و بخواهد جمع بندی بکند، تکلیف مرا روشن کرد و گفت: آقای دکتر باید ریخت و پاش کنی.
او این جمله را عمیقاً به عنوان یک باور می گفت که نشانۀ تصور دستکم بخشی از عموم، از انتخابات و راه های راهیابی به مجلس است که باید هزینه کرد و به تعبیر خودش ریخت و پاش کرد ، و به عبارتی بدون هزینه سنگین امکان راهیابی به مجلس نیست.
###