وی این پرسش را مطرح کرد که «چگونه یک مقام مسئول دارای تحصیلات حقوقی» به جای ارجاع یک پرونده فساد به قوه قضائیه آن را در سخنرانی عمومی مطرح کرده است.
اسماعیلی اعلام کرد که قوه قضائیه «مصمم به مبارزه با فساد» است و «با شعار و سخنرانی و دو قطبیسازی بیجهت میدان مبارزه با فساد را خالی نمیکند».
حسن روحانی رئیسجمهوری روز یکشنبه در سخنرانی خود در یزد خطاب به مقامهای قضایی گفت «با به دادگاه بردن چند نفر و سر و صدا کردن، سر مردم کلاه نمیرود» و اگر درباره برخی پروندههای فساد میلیارد دلاری رسیدگی نشود، «مورد به مورد در استانهای مختلف» به این پروندهها اشاره میکند.
روحانی بدون اشاره به جزئیات خواستار توضیح درباره پرونده نهادی شد که «۹۴۷میلیون دلار گرفته و حساب پس نمیدهد».

او گفت وزیر نفت باید درباره دو میلیارد دلار پول نفت توضیح دهد و رئیس بانک مرکزی هم ماجرای دو میلیارد دلاری را که «به حلقوم آمریکا رفت»، توضیح دهد.
سخنگوی قوه قضائیه میگوید که وزیر نفت و رئیس بانک مرکزی در پاسخ به تماس تلفنی دادستان تهران اعلام کردهاند، «رئیسجمهوری به آنها دستور داده است که اسناد و مدارکی را جمع آوری و اعلام شکایت کنند».
سخنان روحانی واکنش رئیس دادگاههای انقلاب اسلامی تهران و برخی از نمایندگان اصولگرا را نیز به دنبال داشته است.
موسی غضنفرآبادی، رئیس دادگاههای انقلاب اسلامی تهران، در واکنش به این اظهارات گفت که «خوب نیست مردم احساس کنند» آقای روحانی «از برخورد قوه قضائیه با مفسدین اقتصادی نگران شده است».
وی در مصاحبه با تسنیم از رئیسجمهوری خواست که پروندههای مورد نظر خود را به قوه قضائیه اطلاع دهد.
غضنفرآبادی افزود: «در صورتی که این موارد گزارش نشود و صرفاً بهعنوان دستاویز سیاسی از آنها در سخنرانی استفاده شود، قاعدتاً مردم هم قضاوت مثبتی راجع به آن نخواهند داشت».
پیش از این گزارش شده بود که حسن روحانی در جلسه روز ۲۳ اردیبهشتِ سران سه قوه، برگزاری دادگاههای موسوم به «مبارزه با فساد اقتصادی» را اقدامی «جناحی» خوانده بود.
در همین حال حسین نقوی حسینی، عضو جبهه پایداری در مجلس، نیز خطاب به حسن روحانی گفت که «مفاسد اقتصادی در دستگاههای زیر نظر جنابعالی اتفاق میافتد».
وی اضافه کرد: «اگر میگوئید کشاندن افراد به دادگاه مبارزه با مفاسد اقتصادی نیست شما با مفاسد مبارزه کنید و در این مسیر از برادر خودتان شروع کنید».
نصرالله پژمانفر، نماینده مشهد، هم خطاب به روحانی گفت که «مردم خواستار برخورد جدی با اختلاسگران هستند ولو برادر شما باشد».
محسن کوهکن، نماینده اصولگرای مجلس نیز گفت که گاهی سخنان روحانی «در طراز رئیسجمهور یک کشور نیست».
وی از حسن روحانی خواست که «فرافکنی»نکند و از اقدامات قوه قضائیه حمایت کند.
حسین فریدون، برادر حسن روحانی به اتهام فساد اقتصادی به پنج سال زندان محکوم شده است.
آقای فریدون ضمن رد اتهامات خود اعلام کرده که پروندهاش بر اساس «شنود غیرقانونی» از دفتر رئیسجمهوری تشکیل شده است.
###