بروجردستان: نماینده مردم لرستان در مجلس خبرگان رهبری گفت: کشورهای خاورمیانه به نماد “حلال” بر روی محصولات مصرفی بسیار توجه میکنند بنابراین صدور این گواهینامه برای زعفران استان، صادرات این محصول به منطقه را تسهیل میکند.
آیت الله احمد مبلغی روز سه شنبه در مراسم رونمایی از اولین زنجیره ارزش تولید محصول زعفران لرستان درسلسله افزود: در فروش محصول تولیدی زعفران سه عنصر اساسی سلامت، اصالت و کیفیت دخالت دارد و چنانچه محصولی در بازارهای منطقه اصیل نباشد یعنی حرام است.
وی اظهار داشت: بنابراین آمادگی داریم از طریق نهاد حلال استاندارد نظام اسلامی، گواهینامه حلال به محصول زعفران تولیدی استان اعطا کنیم .
وی ادامه داد: در شرایطی که تحریم، حاکم بر اقتصاد کشور شده اگر مزیت های رقابتی ایجاد نکنیم توان حضور در بازارهای صادرات را نخواهیم داشت که در این راستا تمرکز بر روی حوزه کشاورزی به عنوان مهمترین خصیصه استان می تواند بسیار موثر باشد.
عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به اینکه لرستان دارای زمین های کشاورزی حاصلخیز است افزود: تکمیل و هوشمندسازی زنجیره ارزش زعفران تولیدی استان راهکار موثری در پیدا کردن بازارهای فروش جهانی برای این محصول است.
حجم سرمایه گذاری در شرکت تعاونی زعفران زرین سلسله به یک میلیارد تومان رسید
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی لرستان نیز با اشاره به اینکه یکی از مهمترین سیاست های وزارت تعاون، تخصصی کردن فعالیت ها گفت: بخش تعاون باید ۲۵ درصد از سرمایه اقتصادی کشور را به خود اختصاص دهد.
علی آشتاب افزود: یکی از ابزارهایی که برای توسعه تعاونی ها در شهرستان سلسله به کار گرفته شده استفاده از تسهیلات اشتغال پایدار روستایی و عشایری بوده که در این راستا با پرداخت ۲۵۰ میلیون تومان تسهیلات از محل اشتغال پایدار روستایی، شرکت تعاونی زعفران زرین سلسله (مهدیس) با ۱۰۰ عضو و ۳۰ فرصت اشتغالزایی ایجادشد.
وی با بیان اینکه اکنون حجم سرمایه گذاری در این تعاونی به مرز یک میلیارد تومان رسیده اظهار داشت: اگر به دنبال پایداری سکونت، عدم مهاجرت معکوس، ایجاد اشتغال و رفاه در روستاها هستیم باید مشارکت همگانی را به کار بگیریم و به دنبال تخصصی کردن فعالیت ها باشیم.
آشتاب با اشاره به ایجاد تعاونی “آب بران” و تحت پوشش رفتن ۱۰ هزار هکتار از اراضی شهرستان سلسله در این تعاونی ادامه داد: بهره برداری از شرکت تعاونی “کارینو” نیز اقدام دیگری بود که در راستای ایجاد زنجیره ارزش گوشت قرمز و محصولات لبنی در شهرستان سلسله صورت گرفت.
سال گذشته یکهزار و ۱۰۰ کیلوگرم زعفران در لرستان تولید و روانه بازار شد.
سطح زیرکشت زعفران در لرستان ۳۸۰ هکتار است این در حالیست که هر هکتار زعفران بالغ بر ۱۲ برابر گندم دیم درآمد داشته و اقتصادی تر است.
با توجه به اینکه یکی از ظرفیت های لرستان به لحاظ اکولوژیکی و اقتصادی توسعه کشت گیاهان دارویی است می توان در سطح سه هزار و ۵۰۰ هکتار از پهنه های استان این محصول را کشت کرد.
###