بروجردستان: ۱۰ هزار خانوار در بروجرد تحت پوشش کمیته امداد هستند
اشتغال و توانمندسازی مددجویان تحت پوشش نهادهای حمایتی ، رویکردی است که نهاد کمیته امداد با ایجاد اشتغال در جمعیت تحت پوشش در سال های اخیر بدنبال آن بوده است.
کم شدن جمعیت تحت پوشش نهادهای حمایتی همچون کمیته امداد باعث می شود چتر حمایتی این نهاد بر طیف جمعیتی بیشتری بصورت چرخشی گسترانیده شود و با دنبال کردن سیاست گذاری هایی بصورت زمانبندی شده شمار بیشتری از افراد نیازمند را در این چرخه توانمند سازی وارد کرد.
فقر و محرومیت یکی از مسایل اقتصادی است که با پیچیدگی اجتماعی در همه دوران وجود داشته و با توجه به شرایط اقتصادی موجود با شدت و ضعف هایی همراه بوده است و در عین حال، همواره نظام های حکومتی درصدد کنترل و رفع آن بوده و برنامه های متعدد برای از بین بردن آن پیاده کرده اند که از جمله اهداف راهبردی در این زمینه ایجاد اشتغال ، کارآفرینی و توانمند سازی مددجویان تحت پوشش نهادهای حمایتی است.
کمیته امداد به فراخور موقعیت زمانی از ابتدا تا کنون که چهار دهه از فعالیت آن می گذرد اقدامات گسترده ای را در سطح شهر و روستا انجام داده و امروز به عنوان بزرگترین متولی رسیدگی به امور محرومان تحولاتی در نوع خدمات و برنامه های محرومیت زدایی اعمال می کند.
بروجرد به عنوان دومین شهرستان پر جمعیت استان با گستردگی جغرافیایی، شهری و روستایی از معدود شهرستانهایی به شمار می رود که در سال های گذشته کمترین درصد تحت حمایتی را در استان داشته اما در شرایط حاضر فقر و محرومیت در برخی مناطق روستایی و حاشیه نشین شهری جلوه نمایان تری به خود گرفته است بطوریکه میزان و درصد تحت حمایتی این شهرستان هم گفته می شود اندکی بیشتر شده است و همین مساله ضرورت اجرای برنامه های اشتغالزایی و و توانمند سازی مددجویان را بیشتر می کند.
۱۰ هزار خانوار در بروجرد تحت پوشش کمیته امداد هستند
بنا بر گفته جاسم محمدی فارسانی، مدیر کل کمیته امداد لرستان ، ۱۰ هزار و ۶۰۰ خانوار با جعیت ۱۸ هزار و ۵۰۰ نفر از خدمات کمیته امداد بهره مند هستند که این میزان جمعیت از خدمات حمایتی معیشتی، مسکن، اشتغال، فرهنگی، درمان، حقوقی و معاضدت قضایی برخوردار هستند.
وی افزود: نیازسنجی و توان سنجی خانوارها جهت افزایش اثربخشی و توانمندسازی از اهداف و سیاستهای امداد در سال جاری است که در این مسیر زنان سرپرست خانوار با توجه به تعداد فرزندان در اولویت دریافت خدمات قرار دارند.
هفت هزار زن سرپرست خانوار در بروجرد تحت پوشش کمیته امداد
مدیرکل کمیته امداد لرستان گفت: تعداد هفت هزار و ۸۰ زن سرپرست خانوار تحت پوشش کمیته امداد بروجرد قرار دارند.
فارسانی با اشاره به این موضوع که زنان سرپرست خانوار دارای فرزند مسئولیت اقتصادی و تربیتی مهمی برعهده دارند، اضافه کرد: در برنامه حمایتی کمیته امداد، فرزندان مورد توجه و در اولویت هستند تا از مزایای پرداخت کمک هزینه تحصیلی، خدمات فرهنگی، تامین جهیزیه، درمان و طرح اکرام ایتام استفاده کنند.
وی در خصوص نحوه ارائه خدمات حمایتی و معیشتی به مددجویان تحت حمایت بیان کرد: سرپرست خانوار واعضای خانواده در بدو مراجعه و تشکیل پرونده با نیاز سنجی و توان سنجی مددکاران از حمایت این نهاد بهره مند می شوند.
محمدی فارسانی با اشاره به حمایت های مادی و معنوی از سایر اقشار نیازمند غیر تحت حمایت گفت:برخی از افراد که بر اساس مستندات و نیاز سنجی مددکاران شرایط تحت حمایتی را ندارند بصورت تک خدمتی یا چند خدمت مقطعی وخاص استفاده می کنند که در این بخش ، هم اکنون ۵۷۳ خانوار با جمعیت یک هزارو ۲۴۰ نفر از این خدمات بهره مند هستند.
ایجاد ۳۸۶ فرصت شغلی توسط کمیته امداد در بروجرد
بنا بر گفته معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد لرستان طی سال گذشته ۳۸۶ فرصت شغلی با اعتبار ۱۱۸میلیاردو ۴۹۰ میلیون ریال برای مددجویان تحت حمایت بروجرد اجرا شده است.
امین اله کردعلیوند معاون اشتغال خودکفایی در گفتگو با خبرنگار ایرنا با اشاره به سال جهش تولید گفت: حمایت های این نهاد از واحد های تولیدی کوچک مددجویان ،آموزش و هدایت شغلی با پرداخت تسهیلات آسان و ارزان از سیاست های اجرای طرح خوداشتغالی است.
وی با تاکید بر استفاده مددجویان از ظرفیت های بومی محل سکونت در ایجاد اشتغال مولد گفت: بر اساس آموزش های کارشناسان این نهاد،مشاوره شغلی و استعداد مددجویان طی سه ماهه نخست سال جاری ۳۸۶ فرصت شغلی در رسته های؛ صنایع دستی،دامپروری،کشاورزی،خدمات به بهره برداری رسیده است.
معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد لرستان با اشاره به پایدارسازی مشاغل ایجاد شده گفت: نظارت فنی کارشناسان به مدت پنج سال، بازاریابی وخرید تضمینی محصولات مددجویان، ارائه تسهیلات تکمیلی، تامین مواد اولیه،مشاوره وآموزش از جمله خدمات این نهاد پس از ایجاد شغل به شمار می رود.
وی همچنین به تمهیدات و ایجاد شرایط آسان برای دریافت تسهیلات ارزان اشاره کرد و افزود: زنان سرپرست خانوار با اولویت و ضمانت آسان بر اساس شرایط محیطی ،علاقه مندی، ،استعداد و تخصص فنی و فرزندان خانوارهای تحت حمایت،نوعروسان می توانند بدون مراجعه حضوری از طریق سایت eemdad.ir تقاضای ایجاد مشاغل را به این نهاد اعلام نمایند.
اگر چه برنامه های کمیته امداد برای مددجویان تحت پوشش از جامعیت و تنوع برخواردار است و در سال های اخیر با توجه ویژه دولت و مردم مواجه شده اما باید پذیرفت نوع محرومیت و خط فقر از لحظ کمی و کیفی در حال تغییر بوده و دامنه فقر فراتر از جمعیت مددجویان کمیته امداد است.
بنظر می رسد توجه به اشتغال پایدار،گسترش بیمه های تامین اجتماعی، تامین مسکن ار لحاظ فقر فردی و خانواری تاثیر گذار است اما توجه به مناطق محروم و حاشیه نشین که باز تولید فقر بیشتر در این مناطق شکل می گیرد فراتر از وظایف یک دستگاه بوده و نیاز به برنامه ریزی دقیق واجرای برنامه های مناسب در سطوح مختلف مدیریتی است.
###